2019. június 21. -   lászló bence  hirtelen szívdobogás  terheléses ekg  spiroergometriás vizsgálat

Előforduló panasz a hirtelen fellépő szívdobogás. De mi lehet az oka ennek a kellemetlen érzésnek? 

Az alábbi problémával keresett meg minket egy középkorú hölgy, akinek nemzetközi szinten is jelentős sport eredményei voltak. Gyermekszülés után próbál visszatérni a sportoláshoz.
Sportjának a terepfutást választotta, de rendszerint heves szívdobogást érez az edzések, terhelések után.   
Tovább a cikkhez >>

 

 

   2019. június 26. -  bebiák magdolna  sportmasszázs  masszázs  izomláz
 
Egy intenzívebb edzés vagy verseny során az izommunkához fokozott oxigénfelvétel (is) szükséges. A fokozott oxigénszükséglet az izomrelaxáció alatt és még utána is fennáll.
Ha az oxigénfelvétel nem tart lépést az oxigénigénnyel, a szervezet oxigéndeficitbe jut. Az oxigénhiány miatt az izomban felszaporodik a tejsav.  
Tovább a bejegyzéshez >>
 
 
 
 

2019. június 14. -   lászló bence

Ahhoz, hogy a kerékpározás 100 km felett ne váljon rémálommá, döntően a nyeregmagasság helyes beállítása játssza a főszerepet az egyéb beállítások mellett, de ebben a kis írásunkban csak a nyeregre szorítkozunk.

 Megpróbáljuk bemutatni a különböző beállítási technikákat, és a különböző módszerek között az érveket és az ellen érveket felsorakoztatni, majd levonni a végkövetkeztetést is. Tovább a cikkhez >>

 
 
 
 

 

 

 

  Milyen hatásai vannak a masszázsnak a te szervezetedre?

2019. május 28. -  bebiák magdolna  masszázs  sportmasszázs

 masszázs testünk gondozásának egyszerű és természetes formája: 

- hozzájárul az egészséges állapot megőrzéséhez
- az egészséges vagy beteg szervezet funkcióinak javításához.
 
A masszázs hatással van az egész szervezetre, közvetlenül és közvetve a bőrre, a bőr alatti szövetekre, a mozgásszervek elemeire: izmokra, inakra, fasciákra, ínhüvelyekre, ízületre és ízület környéki lágyrészekre, csonthártyára és magára a csontra is, a vér- és nyirokkeringésre, valamint az idegrendszerre.  Tovább a cikkhez >>
Go to top