A vizsgálat a pulzushullám terjedési sebességét és intenzitását elemzi, és a kapott információból meghatározza a főverőér és nagyartériák merevségének szintjét, valamint a mikroszkopikus méretű erek tónusát.


Ennek eredményeképpen:

• felhívja a figyelmet a kialakuló, vagy az esetleg már kialakult érelmeszesedésre;
• előre jelzi a magasvérnyomás-betegség kialakulását;
• a fentiekből következő szükséges kezelés hatásossága nyomon követhető.

 

A magyar fejlesztésű, több mint 30 országban szabadalmaztatott Arteriográf diagnosztikai módszer és műszer néhány perces veszélytelen vizsgálat, mely  gyakorlatilag egy fekvő helyzetben elvégzett vérnyomásméréshez hasonló eljárással képes mérni az artériák állapotát jellemző élettani jellemzőket, amelyek a többi ismert klasszikus rizikófaktortól (életkor, nem, vérnyomás, koleszterin szint, dohányzás) függetlenül, megbízhatóan jelzik a tünetmentes páciensek szív- és érrendszeri állapotát és veszélyeztetettségét. Az Arteriográf továbbá segíti az alkalmazott vérnyomáscsökkentő terápia pontos és személyre szabott beállítását.

 

Haladóknak :

Az Arteriográf originális, szabadalmaztatott, és invazíven is validált oszcillometriás módszere a felkaron regisztrált pulzusnyomásgörbék elemzéséből nyer információt. A speciális, ún. stop-flow metódus, azaz a brachiális artéria teljes okklúziója kizárja a felvett nyomásgörbék torzulását, így a nyomásgörbék tisztán kivehetőek és alkalmasak az analízisre. Az okklúziós mérési szakasz pár másodpercnyi időtartamot jelent. Az Arteriográf elemző szoftvere nem alkalmaz matematikai generalizált transzfer funkciót. A reflexiós hullám pozíciójának és amplitudójának meghatározása lehetővé teszi a puzushullám-terjedési sebesség, az augmentációs index és a centrális vérnyomás egyidejű, egyszerű meghatározását, további hemodinamikai paraméterekkel kiegészítve a hagyományos vérnyomásmérési adatokat (szisztolés, diasztolés vérnyomás, artériás középnyomás, pulzusszám).  Forrás : http://www.arteriograf.hu

Go to top