ORVOSI-, SPORTDIAGNOSZTIKAI / TELJESÍTMÉNYDIAGNOSZTIKAI MÉRÉSEINK 2021 MÁJUSÁTÓL ÚJRA ELÉRHETŐEK!
Információt a  mérésekkel és időponttal kapcsolatban +36205763161 telefonszámon tudsz kérni.

 

Sport-, teljesítménydiagnosztika ár:            50.000 Ft

Az ár tartalmazza a mérési jegyzőkönyvet és a jegyzőkönyv alapján a sportágspecifikus, egyénre szabott elemzést.

 

A CardioControl-nál végzett teljesítménydiagnosztikát és egyénre szabott elemzést az alábbi területeken tudott használni, hasznosítani:

 • Sportóra egyénre szabott kalibrálása

Garmin, Polar, és egyéb sportóra
A teszt célja: a sportóra alapparamétereinek mérésen alapuló beállítása!
A sportórák alapparaméterei közé tartozik a maximális pulzus és a VO2max meghatározása. Ezen alapadatokra épülve az edzés intenzitási zónák kerülnek meghatározásra.

A teszt 5 perc bemelegítés után, egy percenként gyorsuló és egyre meredekebb futószalagon vagy egyre nagyobb watt-vezérelt kerékpár ergométeren végrehajtott gyakorlatból áll. (rámpa teszt) – Saját kerékpárral!

Azoknak ajánljuk, akik a sportórájuk segítségével a maximális teljesítményt akarják magukból kihozni edzésen és versenyen egyaránt.

 

 •  VO2max mérés, HRmax mérés

 Vita maxima teszt

A teszt célja a maximális VO2 (oxigén) felvétel és a hozzátartozó maximális HR (pulzusszám) meghatározása.
A VO2max a szervezet maximális oxigén felvevő képességét jelzi. Maximális terhelés közben a tehetségről és a képességekről ad tájékoztatást.

A teszt 5 perc bemelegítés után, egy percenként gyorsuló és egyre meredekebb futószalagon vagy egyre nagyobb watt-vezérelt kerékpár ergométeren végrehajtott gyakorlatból áll. (rámpa teszt) – Saját kerékpárral!

Azoknak ajánljuk, akik  a maximális teljesítményt akarják magukból kihozni edzésen és versenyen egyaránt egészségükre biztonságos módon.

 

 • Laktát küszöb mérés

Laktát töréspont teszt

A laktát a szervezetben fizikai terhelés hatására keletkező anyagcsere szubsztrát.
Fizikai terhelés hatására az aerob anyagcsere fokozatosan átvált anaerob anyagcserére, miközben a laktát menyisége a véráramban fokozatosan emelkedik. Egy bizonyos laktatszint felett a fizikai aktivitás intenzitása nem tartható fenn. Ezt a pontot hívjuk laktát küszöbnek vagy laktát töréspontnak, ami mindenkinél máshol van.
A laktát küszöb mérés azt a fizikai aktivitási szintet határozza meg, ami még huzamosabb ideig fenntartható a szervezet számára.

A teszt 5 perc bemelegítés után kezdődik, futószalagon 2 percenként 1 km/h emelkedéssel nő a terhelés, a lépcső fokok végén történik a laktát meghatározás. Kerékpár ergométeren bemelegítés után 2 perc/30watt emelkedéssel történik a végrehajtás.

Azoknak ajánljuk, akik hosszan fenntartható, jó teljesítményre törekszenek, pulzuskontrollal végzik vagy pulzuskontrollal szeretnék végezni az edzéseiket.

 

 • Futó tempó optimalizálás maratoni távra, félmaratonra, 20 km-re, 10 km-re, 5 km-re és ultra távokra is 
  Metabolic steady state test

Egy fizikai aktivitás jellemzően magas intenzitása addig tartható fenn, amíg azt a szervezet energetikailag ki tudja szolgálni. Amint az energetikai rendszer kezd kimerülni, az intenzitás nem tartható tovább az adott szinten. Bekövetkezik a fáradás, az eddig fenntartott sebesség csökkenni kezd.

Ezzel a teszttel meghatározható az a legnagyobb tempó, amit a szervezet képes elviselni egy adott távon, energetikai szempontból.
Jellemzően 5 km, 10 km, 20 km, félmaraton, maraton és ultra távokra is vannak tesztjeink.

5 perc bemelegítés után 1, 2, vagy 3 perces időközönként 1 km/h sebesség növekedéssel egyre gyorsuló futást kell végrehajtani.
Kerékpár ergométeren 1, 2, vagy 3 percenként 10, 20, vagy 30 wattos növekedéssel szembeni kerékpározást kell végrehajtani.

Az energetikai rendszer alakulását az indirekt kalorimetria segítségével állítjuk be, ami az aktuális CHO (szénhidrát) és FAT (zsír) anyagcsere alakulását méri.
A tesztet ajánljuk mindazoknak, akik a legjobbat akarják kihozni magukból.

A teszt segítségével a pontos frissítés is meghatározható: az adott teljesítmény mellett a szervezet óránkénti szénhidrát igénye gramm/óra -ban.

 

 • Tesztmérés triatlonosoknak
  • Edzés tesztmérés

A triatlon sportágban amikor a futást vizsgáljuk figyelembe vesszük, hogy az előtte történő kerékpározás a futó teljesítményt negatívan befolyásolhatja!
A speciális triatlon edzés teszt mérés arra vonatkozik, hogy megtaláljuk azt a pontot, ahol az edzések főleg a kombi edzések történjenek, hogy a szervezet a legoptimálisabban tudjon felkészülni egy adott versenyterheléshez.

Jellemzően olimpiai, fél és Ironman távokra vannak tesztjeink.
Kerékpár ergométeren 1, 2, vagy 3 percenként 10, 20, vagy 30 watt növekedéssel szembeni kerékpározást kell végrehajtani, teljes kimerülésig. Majd levezetést követően, 5 perc bemelegítés után 1, 2, vagy 3 perces időközönként 1 km/h sebességnövekedéssel egyre gyorsuló futást kell végrehajtani.

A tesztek végén mindkét sportnál laktát meghatározásra is sor kerül.

Ajánljuk azoknak, akik az edzéseikből a maximumot akarják kihozni a minél jobb versenyeredmény tekintetében.

  • Versenyspecifikus tesztmérés

Olimpiai, fél és Ironman távokra vannak tesztjeink.

Kerékpár ergométeren 1, 2, vagy 3 percenként 10, 20, vagy 30 watt növekedéssel szembeni kerékpározást kell végrehajtani, teljes kimerülésig. Majd rövid levezetést követően, egy emelkedettebb tempójú futással folytatódik a terhelés: 1, 2, vagy 3 perces időközönként 1 km/h sebességnövekedéssel egyre gyorsuló futást kell végrehajtani.

A kerékpáron azt a wattban meghatározott optimális teljesítmény leadást határozzuk meg ami után a lehető legnagyobb tempójú futást lehet végre hajtani a versenyen.
A kerékpározás és futás teljesítmény leadását az indirekt kalorimetria segítségével laktát méréssel kiegészítve határozzuk meg.

Ajánljuk azoknak, akik a versenyeikből a maximális teljesítményt szeretnék kihozni!

  

 • Pályateszt-mérések futás / kerékpár:
  Kérjen árajánlatot!

 

ORVOSI-, SPORTDIAGNOSZTIKAI / TELJESÍTMÉNYDIAGNOSZTIKAI MÉRÉSEINK 2021 MÁJUSÁTÓL ÚJRA ELÉRHETŐEK!
Információt a  mérésekkel és időponttal kapcsolatban +36205763161 telefonszámon tudsz kérni.

 

László Bence
sportdiagnosztikák szervezője és elemzője
orvosi diagnosztikák szervezője
+36205763161
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Orvosi diagnosztika ár >>

 

Go to top