Mindenki ismeri a jelenséget, amikor jönnek a görcsök és nem tudunk ellene semmit sem tenni. Tönkre teheti egy jól felkészült sportoló versenyét is, hiszen, mit tud tenni? Lassít vagy megáll és megpróbálja kinyújtani az érintett izmot, masszírozni a görcsöt vagy teljesen feladva, besétálhat a célba. Miért történik ez ritkábban az élversenyzőkkel?


Velük sem történik ritkábban, inkább csak az a különbség, hogy mikor ők észlelik ez első jeleket, hogy a görcs közeledik, tudják mihez kell nyúlni. A legjobb ilyenkor gyors segítségnek a folyékony magnézium, pl.: a Magneslife ampulla, majd utána érdemes egy gyorsabb felszívódású gél-lel - Carbo Snack gel - pótolni az esetleges energia hiányt és stabilizálni egy lassabb felszívódású gél-lel - Endurosnack Gel - vagy Barral - Power Bike Bar - az energia háztartást. Ezek után a Magneslife-ot készültségben tartani, mert lehet, hogy még szükség lesz rá a verseny során.

Ha gyakrabban előfordult már velünk, hogy görcsöltünk verseny vagy edzés alatt, tehát hajlamosabbak vagyunk rá, akkor megelőzés képen a legjobb verseny előtt az Anticramp kapszula fogyasztása, mely többek között B vitaminokat, magnéziumot, káliumot, kalciumot és L-Karnozin-t tartalmaz, melyek közül az előbbiek az izommunkához elengedhetetlenek, utóbbi pedig a savasodás megakadályozásában játszik döntő szerepet. Ez a kapszula verseny közben is bevehető, azonban figyelembe kell venni, hogy a már említett okok miatt a terhelés alatt az emésztés és a gyomor-bél mozgás lassul, így a hasznosulási idő megnyúlik. Egy bélben oldódó kapszula esetében ez még lassabb lehet! Így a legjobb a megelőzés, a verseny előtti feltöltés a következő séma szerint: A verseny előtti 2 napban napi 5 kapszulát kell bevenni, 3 kapszulát napközben elosztva és 2 kapszulát este lefekvés előtt. A verseny reggelén 2 kapszulát és a rajt előtt 30 perccel 2 vagy 3 kapszulát. A kapszulákat bő vízzel, lehetőleg éhgyomorra vegyük be. Ne igyunk hozzá alkoholt, tejet ( ez leköti a benne található ásványokat) vagy izotóniás italt ( megváltoztathatja a hasznosulást) .

Go to top