Török Éva dietetikus, táplálkozástudományi szakember

 

Testnevelő édesapa mellett felnőve a sport gyermekkora óta szerves része életének. Hosszútávfutást éveken keresztül űzte és néhány verseny erejéig a triatlonba is belekóstolt. 

 

Dietetikusként az I.sz. Sebészeti Klinikán kezdte szakmáját, ahol jelentős gyakorlati tapasztalatra tett szert a testösszetétel mérése és a testösszetétel teljesítményre-, különböző megbetegedésekre gyakorolt hatása, illetve emésztőszervrendszert érintő betegségek táplálásterápiája vonatkozásában. Évek óta neves gasztroenterológia centrumokkal dolgozik együtt a mindennapos betegellátásban.

Klinikai munkájával párhuzamosan kezdett foglalkozni a sporttáplálkozással, amiben segítségére volt múltja. Meghatározó tudásával elsősorban állóképességi sportolók, betegség megelőző - egészséges táplálkozás, fogyókúra, inzulinrezisztencia, emésztőrendszer különböző megbetegedései kapcsán tud segítséget nyújtani.

 

Magánéletében két szinkronúszó lányának és maratonfutó párjának táplálkozását, versenyek alatti frissítését menedzseli sajátja mellett, mert vallja, hogy kell, hogy a próféta a saját hazájában is kamatoztatni tudja tudását!

Go to top