masszázs testünk gondozásának egyszerű és természetes formája: 
- hozzájárul az egészséges állapot megőrzéséhez
- az egészséges vagy beteg szervezet funkcióinak javításához.
 
Aktívan mozgást végzők, sportolók esetében ezeken felül
- segíti a szervezetet az edzésekkel járó fáradalmak és
- versenyek alkalmával szervezetre háruló jóval nagyobb fizikai erőfeszítések, nagy lelki feszültség elviselésére,
- hasznos a pihenés időszakaiban, amikor a szervezet energetikai potenciálja regenerálódik,
- esetleges sérülések esetén pedig a rehabilitációban van nagy szerepe.
 
masszázs hatásaiA kézzel végzett, mechanikai fogások mechanikus hatást fejtenek ki a szervezetben az egyes masszázsfogások erejének, kiterjedésének, irányának és ritmusának függvényében. 
Ezek lehetnek fizikai változások, mint például nyomásváltozások a szövetekben vagy testnedvek koncentrációjában, és lehetnek reflexes hatások, melyek a masszázs hatására következnek be a hormonális szabályozó rendszerben és az idegrendszerben.
 
A masszázs hatással van az egész szervezetre, közvetlenül és közvetve
- a bőrre, 
- a bőr alatti szövetekre, 
- a mozgásszervek elemeire: izmokra, inakra, fasciákra, ínhüvelyekre, ízületre és ízület környéki lágyrészekre, csonthártyára és magára a csontra is, 
- a vér- és nyirokkeringésre, valamint 
- az idegrendszerre. 
 
 

MILYEN HATÁSAI VANNAK A MASSZÁZSNAK A TE SZERVEZETEDRE, AKI AKTÍVAN MOZOG, SPORTOL? 

 
BŐRÖDRŐL a masszázs hatására leválnak az elhalt szarusejtek, megtisztul a káros szennyeződésektől, ami egyidejűleg serkenti a fiatal sejtek növekedését.
Megnyílnak a bőrödön található mirigyek kivezető csatornái, fokozódik a verejték- és faggyúkiválasztás. 
Bőröd hatalmas vértartály is, amiben masszázs hatására megváltozik a vérkeringés dinamikája, a perifériás és a mélyben folyó vérkeringés egyensúlya javulhat, anyagcsere folyamataid élénkülnek, növekszik szöveteid funkcionális - és életképessége. A masszázs hatással lehet bőröd hőszabályozására is.
Bemelegítés terén nagy segítséget jelent a bőröd, tested masszíroztatása, hogy szervezeted a legmegfelelőbb módon azonnal alkalmazkodni tudjon a nagy fizikai megterheléshez.
 
A BŐR ALATTI KÖTŐSZÖVETEIDNEK többek között a megtámasztásban és a mozgás elősegítésében, szervezeted védekezőképességének fenntartásában és legfőként szöveteid regenerálódásában és gyógyulásában van szerepe, és gazdag vér- és nyirokhálózattal rendelkezik.
A masszázs fenntartja és szükség szerint újraképzi azokat az elemeket, amelyek rugalmasságuknál fogva elősegítik a testmozgásod. Az élénkülő vérkeringésed serkenti a helyi anyagcsere folyamatok lefolyását, gyorsul az anyagcsere termékek kiürülése
Sérülés vagy műtét után elősegíti a gyors hegképződést, az egyes szövetek regenerálódását, lerövidíti a működésképtelenség időtartamát és segíti a normális állapot helyreállítását.
 
Masszázs hatására javulhatnak IZMAID funkciói, növelhető ingerelhetőségük és ingervezető tulajdonságai, összehúzódási képessége és rugalmassága, ami az egyik legfontosabb fizikai adottságuk, ezen túlmenően ellazulhatnak feszes és fáradt izmaid. Serkentő hatással van vérkeringésedre a kiterjedt vénás és hajszáleres hálózatban, mely átszövi vázizomzatod.
Hatására fokozódnak az izmaidban zajló anyagcsere-folyamatok, hogy
- megtermeljék a fizikai erőkifejtéshez szükséges energiát,
- feltöltsék a kiürült glikogénraktárakat, és hogy
- kimossák az izmaidból a salakanyagot.
 
Izmaiddal együtt az INAK ÉS ÍNHÜVELYEK is fokozott terhelésnek lehetnek kitéve, melyek átmasszírozása fájdalmas sérülések megelőzéséhez vezethet.
A fasciák, irha, bőnye átmasszírozásával fenntartható hajlékonyságuk, élénkíthető érhálózatukban a keringés, mellyel megakadályozható kóros folyamatok kialakulása. 
Az ízület környéki szövetekben a masszázs biztosítja ÍZÜLETED jó működését azáltal, hogy aktiválja az ízület környéki szövetekben a keringést és az anyagcsere folyamatokat, fenntartja a szövetek hajlékonyságát és rezisztenciáját.
 
A masszázs meggyorsítja VÉRED áramlását a visszereidben és hajszálereidben, a nyirok áramlását a nyirokedényeidben és a sejt közötti térben, csökkenti a pangást a szöveteidben és a szerveidben, megkönnyíti a vér áramlását a vivőereidben, ezáltal tehermentesíti a szívizmodat, a keringési szerveidet és elősegíti a keringésed a mélyebben fekvő izmaidban és szerveidben is. A masszázsfogások reakciósorozatot indítanak be keringésed biokémiai és idegi szabályozásának rendszerében.
 
Szervezeted reakciói többnyire az IDEGRENDSZERED közvetítésével jutnak érvényre. Az egyes masszázsműveletek ingerlik a bőr és a bőr alatt lévő idegvégkészülékeket, valamint az izmokban, inakban és ízületekben lévő proprioceptorokat. Ezekből az ingerület az idegközpontokba jut, ahonnan reflexek útján hoznak létre változást az egyes szervek működésében.
A masszázs útján kiváltott reakciók a valóságban komplexek, amelyek nemcsak az érző, hanem a mozgató és a szövetek táplálását is szabályozó idegekben is hatást fejtenek ki.
 
Várlak téged masszázsra.
 
 
 
Időpontot Facebook oldalunkon keresztül ide kattintva >> vagy az alábbi linkre: https://www.cardiocontrol.hu/idopont-foglalas/masszazs 
és a +36 30 253 2550 telefonszámon tudsz foglalni.
 
Árakról, bérletekről >> és a masszázs menetéről >> információt a linkekre kattintva találsz.
 
 
Masszázs témához kapcsolódó további cikkek, bejegyzések:
 
 
 
Milyen hatásai vannak a masszázsnak a te szervezetedre, aki aktívan mozog, sportol?
Go to top